Smaki Portugalii
Bartek Kieżun – wybitny dziennikarz kulinarny – po sukcesie książki „Italia do zjedzenia”, powraca z nową pozycją. Tym razem proponuje czytelnikowi podróż do Portugalii – nie tylko kulinarną.
Niedawno w naszych księgarniach ukazała się nowa książka Bartka Kieżuna – dziennikarza kulinarnego, blogera, podróżnika, kucharza. Ostatnio zapoznawał czytelnika z włoskimi smakami (Italia do zjedzenia). Tym razem zaprasza go w podróż do Portugalii. Jakie smaki znajdą się w portugalskim menu?
Portugalia do zjedzenia stanowi znakomite połączenie książki kucharskiej i przewodnika po jednym z najchętniej odwiedzanych europejskich krajów. Znajdują się w niej zarówno wspaniałe przepisy, jak i pasjonujące opowieści o historii czy sztuce. Dzięki takiemu połączeniu bacalhau (dorsz), francesinha (dosłownie można to przetłumaczyć jako: „Mała Francuzeczka” – chodzi o wyrafinowaną kanapkę) czy pieczone sardynki smakują jeszcze lepiej!
Warto sięgnąć po tę książkę, wybrać się do Portugalii razem z Bartkiem Kieżunem – i odkryć tamtejsze smaki!
Źródło tekstu i grafiki: materiały prasowe.