Hiszpania od kuchni
Pora na kolejną kulinarną podróż z Bartkiem Kieżunem! Najpierw zabrał czytelników do słonecznych Włoch, potem do Portugalii i do Stambułu. Tym razem zaprasza do Hiszpanii. Co znajdziemy w tamtejszym menu?
Ostatnio w naszych księgarniach ukazała się nowa książka kucharska Bartka Kieżuna – dziennikarza kulinarnego, blogera, podróżnika, kucharza, a przede wszystkim smakosza. Zapoznał już czytelnika z włoskimi smakami (Italia do zjedzenia), potem z kuchnią portugalską (Portugalia do zjedzenia) i turecką (Stambuł do zjedzenia). Pora na Hiszpanię!
W Hiszpanii do zjedzenia będzie jak zawsze – pięknie, interesująco i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków znajdziemy współczesne i tradycyjne przepisy z regionu, który bardzo chętnie odwiedzają Polacy. Poznamy znakomite smaki hiszpańskie i baskijskie. Bartek Kieżun tłumaczy fenomen tej kuchni. Książka, poza tym że jest świetnie przygotowana, ma jeszcze jedną zaletę. Pozwala nam wyruszyć w podróż, nie ruszając się z kuchni, a nawet kanapy, bo z Kieżunem nie trzeba gotować. Można go po prostu smakować. Strona po stronie. Co kto woli!
Wybierzcie się z książką Bartka Kieżuna w tę smakowitą podróż!
Źródło tekstu i grafiki: https://www.gwfoksal.pl/hiszpania-do-zjedzenia-bartek-kiezun-skua2dc011bac64df1bcc02.html