Lingua Lab > Blog
Trendy branżowe
Bohdan Zadura z nominacją do prestiżowej nagrody
Bohdan Zadura znalazł się na krótkiej liście prestiżowej Nagrody Translatorskiej Drahomanowa. To wspaniałe wyróżnienie zapewniły mu tłumaczenia trzech znakomitych książek.
Kulinaria świata
Poznaj Włochy od kuchni
Niedawno ukazała się wyjątkowa książka poświęcona włoskiej kuchni. Chodzi o „Italię na talerzu”. Autorem jest Francois-Regis Gaudry. To zaproszenie na wyjątkową wyprawę do Włoch!
Trendy branżowe
Anne Shirley na studiach
Kilka dni temu do księgarń trafił trzeci tom przygód rudowłosej Anne Shriley – postaci stworzonej przez Lucy Maud Montgomery – w nowym tłumaczeniu autorstwa Anny Bańkowskiej. Tym razem główna bohaterka wyjeżdża do Redmondu. Jak sobie poradzi?
Nauka i gospodarka
Gdańsk wyróżniony w USA
Czy Gdańsk jest niedocenionym polskim miastem? Tak twierdzą eksperci, którzy wskazali je jako jedno z europejskich miejsc wartych odwiedzenia w tym roku. Ranking ukazał się na łamach cenionego magazynu podróżniczego „Condé Nast Traveller”.
Trendy branżowe
Kolejne śledztwo lorda Wimseya
W księgarniach ukazał się kolejny tom kryminalnej serii Dorothy L. Sayers z lordem Peterem Wimseyem w roli głównej: „Zastępy świadków”. To pierwsze tłumaczenie tej znakomitej powieści.
Kulinaria świata
Najlepsze restauracje na świecie
Czy to Włosi są królami kuchni? Tak wynikałoby z rankingów. Choć najlepsza restauracja usytuowana jest w Danii, to jednak najwięcej popularnych restauracji znajduje się we Włoszech.
Szybki kontakt

    Szukaj

    KontaktLingua Lab s.c
    NIP: 677-235-31-15, REGON: 121429850
     
    Oddział Warszawa:
    ul. Nowogrodzka 50 lok. 515, 00-695 Warszawa
    Godziny otwarcia: Pn-Pt: 08:00 - 16:00
     
    Oddział Kraków
    ul. Sereno Fenn’a 6 lok. 14, 31-143 Kraków
    najbliższy przystanek MPK: Stary Kleparz
    Godziny otwarcia: Pn-Pt: 09:00 - 17:00