Lingua Lab > Blog
Kulinaria świata
Poznaj Włochy od kuchni
Niedawno ukazała się wyjątkowa książka poświęcona włoskiej kuchni. Chodzi o „Italię na talerzu”. Autorem jest Francois-Regis Gaudry. To zaproszenie na wyjątkową wyprawę do Włoch!
Trendy branżowe
Anne Shirley na studiach
Kilka dni temu do księgarń trafił trzeci tom przygód rudowłosej Anne Shriley – postaci stworzonej przez Lucy Maud Montgomery – w nowym tłumaczeniu autorstwa Anny Bańkowskiej. Tym razem główna bohaterka wyjeżdża do Redmondu. Jak sobie poradzi?
Nauka i gospodarka
Gdańsk wyróżniony w USA
Czy Gdańsk jest niedocenionym polskim miastem? Tak twierdzą eksperci, którzy wskazali je jako jedno z europejskich miejsc wartych odwiedzenia w tym roku. Ranking ukazał się na łamach cenionego magazynu podróżniczego „Condé Nast Traveller”.
Trendy branżowe
Kolejne śledztwo lorda Wimseya
W księgarniach ukazał się kolejny tom kryminalnej serii Dorothy L. Sayers z lordem Peterem Wimseyem w roli głównej: „Zastępy świadków”. To pierwsze tłumaczenie tej znakomitej powieści.
Kulinaria świata
Najlepsze restauracje na świecie
Czy to Włosi są królami kuchni? Tak wynikałoby z rankingów. Choć najlepsza restauracja usytuowana jest w Danii, to jednak najwięcej popularnych restauracji znajduje się we Włoszech.
Trendy branżowe
„Kajtuś Czarodziej” zawitał do Macedonii
W Macedonii ukazało się tłumaczenie znakomitej powieści Janusza Korczaka „Kajtuś Czarodziej”. Tę historię przetłumaczył Filip Dimiewski. Polska klasyka literatury dziecięcej podbija kolejne kraje.
Szybki kontakt

    Szukaj

    KontaktLingua Lab s.c
    NIP: 677-235-31-15, REGON: 121429850
     
    Oddział Warszawa:
    ul. Nowogrodzka 50 lok. 515, 00-695 Warszawa
    Godziny otwarcia: Pn-Pt: 08:00 - 16:00
     
    Oddział Kraków
    ul. Sereno Fenn’a 6 lok. 14, 31-143 Kraków
    najbliższy przystanek MPK: Stary Kleparz
    Godziny otwarcia: Pn-Pt: 09:00 - 17:00