Lingua Lab > Blog
Kulinaria świata
Posmakuj kuchni żydowskiej online
W stołecznym Muzeum POLIN trwa wystawa „Od kuchni. Żydowska kultura kulinarna”. Teraz nie trzeba jechać aż do Warszawy, żeby ją zobaczyć – organizatorzy zaproponowali wersję on-line!
Trendy branżowe
Zbigniew Herbert po albańsku
Niedawno w Albanii został wydany „Król mrówek” Zbigniewa Herberta. Wybitny pisarz pracował nad tym dziełem przez dwadzieścia lat i nie zdołał go ukończyć. Książkę przetłumaczyła Edlira Lloha.
Trendy branżowe
Spotkanie z Anną Bańkowską i Anne z Zielonych Szczytów
Już dziś – 7 sierpnia 2022 r. – o godz. 10 w Zamościu odbędzie się spotkanie z Anną Bańkowską, wybitną tłumaczką. Jej tłumaczenie klasycznej powieści „Ania z Zielonego Wzgórza” wywołało prawdziwą burzę…
Kulinaria świata
Prestiżowe wyróżnienie dla krakowskiej restauracji
Restauracja „Euskadi” z Krakowa, szczycąca się daniami z kuchni Kraju Basków w menu otrzymała certyfikat „Restaurants from Spain”. To pierwsza restauracja w Polsce wyróżniona tym certyfikatem.
Trendy branżowe
„Zniewolony umysł” po portugalsku
Niedawno w Brazylii ukazało się tłumaczenie „Zniewolonego umysłu”, znakomitego zbioru esejów Czesława Miłosza. To swoista rozprawa z kluczem. Jak przyjmą ją brazylijscy czytelnicy?
Nauka i gospodarka
Król wikingów na polskiej wsi?
Czy we wsi Wiejkowo znajduje się grób króla wikingów Haralda Sinozębego Gormssona? Tak wynika z ustaleń wybitnych naukowców. Dokonali tego odkrycia dzięki nowoczesnej technologii – i tłumaczeniu.
Szybki kontakt

    Szukaj

    KontaktLingua Lab s.c
    NIP: 677-235-31-15, REGON: 121429850
     
    Oddział Warszawa:
    ul. Nowogrodzka 50 lok. 515, 00-695 Warszawa
    Godziny otwarcia: Pn-Pt: 08:00 - 16:00
     
    Oddział Kraków
    ul. Sereno Fenn’a 6 lok. 14, 31-143 Kraków
    najbliższy przystanek MPK: Stary Kleparz
    Godziny otwarcia: Pn-Pt: 09:00 - 17:00
    chatsimple