Lingua Lab > Blog
Kulinaria świata
Prestiżowe wyróżnienie dla krakowskiej restauracji
Restauracja „Euskadi” z Krakowa, szczycąca się daniami z kuchni Kraju Basków w menu otrzymała certyfikat „Restaurants from Spain”. To pierwsza restauracja w Polsce wyróżniona tym certyfikatem.
Trendy branżowe
„Zniewolony umysł” po portugalsku
Niedawno w Brazylii ukazało się tłumaczenie „Zniewolonego umysłu”, znakomitego zbioru esejów Czesława Miłosza. To swoista rozprawa z kluczem. Jak przyjmą ją brazylijscy czytelnicy?
Nauka i gospodarka
Król wikingów na polskiej wsi?
Czy we wsi Wiejkowo znajduje się grób króla wikingów Haralda Sinozębego Gormssona? Tak wynika z ustaleń wybitnych naukowców. Dokonali tego odkrycia dzięki nowoczesnej technologii – i tłumaczeniu.
Trendy branżowe
„Pokora” – tym razem po śląsku
Szczepan Twardoch jest jednym z najwybitniejszych polskich pisarzy. W swojej twórczości często wraca do Śląska i tożsamości jego mieszkańców. Jego powieści były także tłumaczone na język śląski – teraz doczekaliśmy się przekładu „Pokory”.
Kultura wysoka i niska
Od kryminału do gry
Studio RedDeer.Games podpisało wieloletnią umowę licencyjną uprawniającą do stworzenia serii gier, a także wielu dodatków na podstawie znakomitej powieści „Zły” Leopolda Tyrmanda, wybitnego polskiego pisarza.
Trendy branżowe
Translatorium – druga edycja
Ruszył nabór do drugiej edycji wyjątkowego programu mentoringowego dla początkujących tłumaczek i tłumaczy. Uczestników będą prowadzić wybitni specjaliści. Zgłoszenia można przesyłać do końca sierpnia 2022 roku.
Szybki kontakt

    Szukaj

    KontaktLingua Lab s.c
    NIP: 677-235-31-15, REGON: 121429850
     
    Oddział Warszawa:
    ul. Nowogrodzka 50 lok. 515, 00-695 Warszawa
    Godziny otwarcia: Pn-Pt: 08:00 - 16:00
     
    Oddział Kraków
    ul. Sereno Fenn’a 6 lok. 14, 31-143 Kraków
    najbliższy przystanek MPK: Stary Kleparz
    Godziny otwarcia: Pn-Pt: 09:00 - 17:00